Angin Syurga

Assalamualaikum.

Lirik Lagu Angin Syurga - Misha Omar
M.Nasir/Buddhi Hekayat


Ku himpun waktu ucapan terindah
terbenam sudah asmara
mesranya siang dan malam
selalu kau tiup kan angin syurga padaku

ku himpun makna kata darimu
harum yang mekar di kebun hati
dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri ..

 c/o
sehingga hujung masa
berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
kasihku... tuluskah cintamu
sebuah jawapan ku damba dari bibir mu ..
bibir mu

tidakkah kau tahu hidup punya waktu
kasih tersia bukan itu ku mahu
andai kau membisu tentu akhirnya
perpisahan tetap akan terjadi....





p/s: First time dengar lagu ni bila akak sedara datang rumah. Dia pinjam laptop, nak dengar lagu ni. Beria-ria dia suruh Mira dengar sekali lagu ni dengan dia. Konon nak share lagu yang dia suka lah. Masa tu, rasa lagu ni  biasa-biasa je sebab masa dengar sekali dengan dia tu pun, tak khusyuk. Mata sibuk pandang benda lain. Iya kan jelah apa yang dia cakap. Hehehhe. After a few days tu, terdengar lagu ni dekat Hot Fm. Start from that day, terus download and dengar lah lagu tu sampai sekarang. Bait lirik dia best :) Tapi rasanya lagu ni pun dah lama kan? :)

4 different thinking:

Remy hazza said...

mcm manalah rasanya angin syurga tu ye....... mesti nyaman terasa.....

Khairul Zamri said...

mula2 tak nak dengar sbb kurang mint tp tgok baik lirik cam ok teruih dengar :)

IRA ARINA said...

@Remy hazza
WAllahua'lam. Terfikir juga kadang-kadang :')

IRA ARINA said...

@Khairul Zamri
kan? i told you so. hehe :)

Post a Comment

Awak nak comment kan? Comment elok-elok tau. Tak mau marah-marah saya. InsyaAllah saya akan reply comment awak semua :')

 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru