SUARA CINTA KITA BY ERISYA RIFTHA



JOIN GIVEAWAY IRA&MIMI
Datang angin apa tiba-tiba nak buat entry review novel. Marilah sama-sama kita membaca novel cinta dan menjiwang bersama-sama. k.. XD Novel yang nak mira review ni dah keluar lama. Tapi saya kan memang ketinggalan zaman. Baru haritu pergi beli.. Marilah kita membeli bersama-sama. HAHA. jom tengok novel apa yang mira cakap ni ..



saya kalau nak beli novel, tak buat survei ke ape .. memang tak lah kalau nak godek google cari novel yang popular time tu. Apa yang membuatkan mira pilih novel ni ;

-firstly, cover buku dia sangat nice. Suka sangat-sangat. 
-jalan cerita dia macam okay pada mulanya masa mira baca sinopsis and boleh kata mira tak rasa menyesal lah pilih novel tu =)
-cerita dia mira rasa tak meleret walaupun ada sama sikit-sikit macam novel yang selama ni mira beli.. bapak hutang ah long jual anak semua ni =D, tapi kelainan novel ni still ada. Nak tahu apa? pergi lah beli 




Persengketaan yang terjadi sejak di bangku sekolah membuatkan Nur Iman Raizana melihat Arill Hasiff sebagai musuh utamanya. Ditakdirkan setelah bekerjaya mereka dipertemukan lagi di tempat kerja yang sama. Di sebalik persengketaan yang tercetus, hati Arill Hasiff sebenarnya mencintai Nur Iman Raizana dan cintanya disambut gadis itu. Namun, akibat hutang ayah tirinya, dalam rela dan paksa Nur Iman Raizana harus mengahwini Murad, lelaki yang terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah. Dugaan demi dugaan dihadapi Nur Iman Raizana hingga kematian ibunya, Puan Raihana membuatkan dia hilang arah dan menderita. Mampukah kasih Arill Hasiff memulihkan Nur Iman Raizana untuk kembali di sisinya seperti dulu?
source= Buku Prima



kepada yang 100% tak minat baca novel lovey-dovey macam ni.. apa kata korang try baca dulu. Agak-agak jiwa korang memang tak kena dengan novel-novel macam ni. Pergi baca buku Ain Maisarah. =P
btw, mira minat juga baca novel berunsur Islamic. Kenal Hlovate ? Okay pergi google. Novel dia semua awesome. Tak regret langsung pergi beli haritu. 

kenali penulis Erisya Riftha

blog

Maaf kalau terkasar bahasa. Lets tweet ! @miramashimaaru

2 different thinking:

mr.shah said...

best :) + sayang AWAK hehehehe

missmashimaaru said...

@mr.shah

dah baca ? HAHA

Post a Comment

Awak nak comment kan? Comment elok-elok tau. Tak mau marah-marah saya. InsyaAllah saya akan reply comment awak semua :')

 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru