Reality


Assalamualaikum. Bismillahirrahmanirrahim.

Sejujurnya, mood untuk menaip dah semakin kelam. Cuba juga blogwalking ke blog-blog lain. Baca entry mereka yang boleh kita letakkan levelnya sendiri. Kualiti ke tak kualiti entry mereka. Superb dia awak tak payah nak tanya. Tapi bila buka balik blog sendiri, that feeling comes macam "apesal kosong sangat blog aku ni."  See? Feeling nak baca blog sendiri pun tak ada. Berlambak dengan segala macam entry segmen giveaway bloglist bagai je. Baru-baru ni buka blog Suratan Kebetolan, saje lah godeh-godeh archive blog beliau. Lepas tu pula, terbaca satu entry beliau dan rasa macam "Haah, betul lah dia cakap" hmmm sadisnya rasa.

Rasanya saya belum ready nak go serious dalam blogging ni. Rasa macam entry ni makan dalam pun ada. Bila saya rasa saya nak update blog, dan masa tu alhamdulillah idea datang mencurah-curah, saya akan update. Jujur, saya selalu terfikir pasal readers yang buka blog saya dengan harapan diaorang dapat baca satu entry yang fresh tapi malangnya, diaorang cuma dapat tengok banyak banner segmen giveaway bloglist bertepek dengan hampir separuh entry blog saya. Bagi saya, dalam erti kata lain, sama macam blog yang tak ber-updated. 

Okay, kalau macam ni , nak buat azam baru ah. Bismillahirrahmanirrahim.... Azam tahun tak berapa nak baru saya tahun ni, nak jadi blogger yang lebih kental dan famous dan hebat dan boleh menghasilkan satu entry yangberkualiti dan mendatangkan benefits kepada pembaca entry itu. Boleh? In Shaa Allah :-) 
Masa saya menaip ni, jam laptop menunjukkan jam 1:42 AM. Jadi, selamat pagi semua. Untuk hari ini, saya 'minta maaf' dan saya memaafkan :-) Sebelum nak tekan button close tu, boleh tolong saya klik sini dan sini? Terima kasih :) 

Instagram: miramashimaaru
Twitter: @miramashimaaru
Assalamualaikum w.b.t

4 different thinking:

♥fie yasmin♥ said...

betol tu.tambah2 lagi bila dh tinggalkan belog tuh berlapuk.. excited nak menaip tapi.. bila nk mula..blur...

SyamimiNazifa said...

Okaylah tu, hasilkan lebih banyak entry yang best dan menarik :>

sobri yaacob said...

he..he.. ok la..
join segmnt pun best!!
thun ni hsikan lbih byak entry ye "_

Ujud Al-ikhwan said...

entry di blog ukhti menarik buat nak baca, cukup menyimpan faedah buat saya. Keep blogging!

Post a Comment

Awak nak comment kan? Comment elok-elok tau. Tak mau marah-marah saya. InsyaAllah saya akan reply comment awak semua :')

 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru