PETANDA YANG DOA KORANG DIMAKBULKAN



fuhh2 .dah berhabuk dah blog ni .hehe
lame kan tak update ?
okay hari mira nak kongsi dengan korang sesuatu.
mira dapat idea nka tulis entry ni selepas membaca buku ni :-



buku ni dah lame ade dalam bilik .
abah yang beli .tapi tulah ,jarang sentuh kan ?
tiba-tiba tergerak hati nak baca kandungan dalam buku tu ..
so terbaca bab 'TANDA-TANDA DOA DIMAKBULKAN'
excited nak share dengan korang :)
okay jom same2 baca .

  • terasa sesuatu yang menakutkan
  • menangis tatkala berdoa(bukan dibuat-buat)
  • terasa menggeletar beberapa ketika semasa berdoa



okay tu yang ada dalam buku ni lah .
semestinya korang nak tahu kan ?
Allah selalu memakbulkan doa prang yang dalam keadaan macam mna ?

  • orang yang terdesak.
  • orang yang kena zalim.
  • anak yang berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapanya.
  • doa seorang muslim yang tidak berbuat zalim dan tidak memutuskan silaturrahim
alang-alang dah baca bab ni ,
mira teruskan kepada tajuk sebab-sebab doa tidak dimakbulkan ya ?

  • ditangguhkan pada suatu ketika yang munasabah
  • kerana Allah tahu seandainya permohonan ini dimakbulkan,boleh menyebabkan sesuatu yang akan menyusahkan diri pemohon
  • mungkin syarat2 doa tidak lengkap seperti tidak ikhlas, tergesa-gesa, tidak memohon kebaikan,hati yang tidak hadir,makanan dan pakaian dari sumber-sumber yang tidak halal atau syubhah
so, macam mana ? korang pernah alami benda macam tu ?
fikir-fikirkan ya ?

takziah kepada keluarga Allahyarham Izwan Pilus atas pemergiannya semalam .
mira tahu daripada twitter. di awal usia lagi dah pergi,
tu lah yang dinamakan ajal .
bila ia datang menjemput ,
dalam ape jua keadaan sekalipun kita akan pergi meninggalkan dunia.
Al Fatihah.

assalamualaikum . 
 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru