KENANGAN MANIS DI-HACKED OLEH MR P.T






hai semua .okay .korang tertunggu-tunggu tak entry  mira ni ?? 
hee .sorry terbanyak perasan sekarang .btw, tadi kan ..mira tengok Ombak Rindu ..hee :) pendapat korang tentang filem tuhh ? okay mira nak bagi 4-1/2 bintang .hehe/.korang pulak ? bagi pendapat masing-masing ya kat komen nanti .perasan tak laguu kat blog lagu apee ? hihi OMBAK RINDUU!!

okat ingat tak mase mira buat entry INI hari tu .mira ade meluahkan rase lega ..sebab ape ?? ni nak cite ni .bace betol-betol taw .hehe

dimaklumkan bahawa pada tarikh 28/12/2011 sekitar jam 4-8 am .. mira telah di hacked oleh DIA ni haa .agak-agak korang ,ape perasaan mira mase tu ??

kalau korang betul sangat lah nak tahu ..memang rase sangat-sangat down .. dah tak tahu nak pikir ape .. rase macam otak ni dah kosong .errkk .hiperbola sangat lah pulekk .hihi
sape tak down ? sape tak risau ?sape tak ..err macam -macam lagi bila blog dia kena hacked ? tell me now ! haa .kan dah kuar bahase omputehh eden ..

time tu mira cuma fikir macam mane nak dapatkan balik je blog ni . sape yang tak sayang blog sendiri ? 10 bulan mira jage blog ni okok!

memang mira google habis-habisan mase tuhh.nak cari entry-entry para blogger yang pernah kena hacked .macam-macam lah .ade yang dapat balik ..yang tak pun ade ..sadis tak sadis ?? haha

banyak blogger-blogger yang dalam chat online mira tu semua mira tanye .. pasal nak dapatkan balik blog ni .
ade yang suruh sabar .. ade yang suruh edit semua balik lah ..huh ..time tu ..panas je telinga .ade ke patut blog mira baru kena hacked ..dia suruh mira sabar ? ish ,takpatut betol! hehe
memang cemas ..siap mintak tolong sangat dengan hacker tu ..pulangkan templete mira semua .hihi .tak caye .jom klik gambar bawah ni 






mase dapat tahu kena hacked tu ..rase nak cekik-cekik je hacker tu .. kalau korang ?? haa .mesti dah menyumpah dalam hati kan ??
tapi ,mira rase ade jugak kebaikan kena hacked denga DIA ni .. haha . sekarang eden dah ade pengalaman di hacked .a very good experience that i ever had actually . berlakunya parkara macam ni seolah lebih mematangkan mira .mematangkan okay ?? hehe .at least ,sekarang mira lebih berhati-hati sebab mase kena hacked tu .memang mira dah tahu security blog mira memang sangat lah weak .password pon senang sangat .yea . know it already MR HACKER .hehe 

mira rase hacker ni lebih 'baik' daripada hacker-hacker yang lain .sebab ?? sebab hacker ni ..walau macam mane pun dia hacked .. dia akan pulangkan balik templete kita . hacker yang lain juarang buat macam tu .ish .,jahat betoll . tapi terpulanglah .. ade tuu .. lame dia tunggu untuk dapat blog dia balik .. nak tahu kenapa? bukan nak cakap macam pandai sangat lah ..tapi ,blogger mesti ,harus menghormati blogger-blogger yang lain .. ni tak ..

sikit-sikit nak menyumpah hacker ..mane lah nak lembut hati hacker tu .. wakaka .
so ,mira nak bagi tips sikit ni ..

apa yang korang kena buat selepas korang di hacked ?/

1. bersabar banyak-banyak 
2. relax and calm down ..jangan jadi macam mira ye.. hehe
3. slow talk with the hacker .
4. berdoa banyak-banyak moga lembut hati hacker tu nak pulangkan balik templete asal korang .
5. dalam mase yang same cuba tanye blogger-blogger yang ade pengalaman kena hacked .maybe diaorang boleh calm down kan korang yang tengah gila-gila down kan ?

and insyaAllah ..blog korang will okay .
so , tu je lah nak cite kat korang .ingat pesan-pesan mira .paling penting .banyakkan bersabar ,mungkin hacker cuma nak test korang jee .one more thing ! jangan menyumpah-nyumpah ya ?/


basuh kaki sebelum tidur and jangan lupa bace ayat kursi jugak .insyaAllah malaikat2 akan mendampingi @ menjaga korang semua sepanjang malam :)
babai .gud nite and assalamualaikum

psst .thanks sangat-sangat kepada semua blogger yang bantu mira mase tuu .sayang korang :)








12 different thinking:

dhia adawiyah said...

mira , macam mana kita nak tahu siapa yang hacked kita ?

Izreen said...

a'ah la mcm mne kite nk taw sapa hacker kita tu?

SyamimiNazifa said...

baiklah dia , kawan blogger mimi pon ade yg kene hacked dgn dia jugak :')

xmbmrx said...

Join lah kalau sudi :)
http://xmbmrx.blogspot.com/2011/12/first-giveaway-by-wm-erlysa-athirah.html

missmashimaaru said...

@dhia adawiyah

hum .tengok keadaan /kadang2 dia bagitahu dia sape .kadan2 sampai bila pon kita tahu dia sape . nasib :)

missmashimaaru said...

@SyamimiNazifa

dont worry lah .mira yakin dia akn pulangkn balik template kwn mimi tuh :)kan ?? hehe

missmashimaaru said...

@Izreen

kadang2 dia bgthu dia sape so that kita boleh dpt blog kita balik .hehe
kadang2 tak akan dapat tahu langsung .

missmashimaaru said...

@xmbmrx

insyaAllah :)

PrinCe YeD said...

jangan masuk web sebarangan..
itu adalah phising..
ghee,,

Nurfarahana A.Aziz said...

haritu FB kita pun ada orang hack..blog pulak 2 bulan kena hack..tak boleh bukak..tapi dah tukar password, syukur dah oke balik..heee

missmashimaaru said...

@PrinCe YeD

haha .betol2 .yg penting ,security kena kuat :)

missmashimaaru said...

@Nurfarahana A.Aziz

aduhduhduh ,kesian nya . syukur dah okay :)

Post a Comment

Awak nak comment kan? Comment elok-elok tau. Tak mau marah-marah saya. InsyaAllah saya akan reply comment awak semua :')

 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru