APE GUNA PAKAI TUDUNG ?KALAU ....

Greeting Text




selamat malam semua :) korang tentu tertanya-tanya pasal pemenang giveaway tu kan ? masih lagi tengah memilih .. sabar2 dulu ya :)
okay ..malam ni punya entry bukan nak menyindir atau mengutuk taw .ini semua mira cakap sebab pengalaman ..mira share ape pengalaman mira dekat korang ..so kita sama-sama berlajar kann ? ini bukan untuk mengingatkan korang sahaja ..tapi mira jugak ..kita takboleh ambil ringan perkara yang berat taw !

okay .. firstly ,korang kena tahu ..apa itu tudung ? hehe ada sape2 yang tak tahu ? okay !tengok bawah sekarang!


lebih kurang lahtu ..haha .. okay ..apa yang membuatkan korang nak pakai tudung ..mean macam sebab korang pakai tudung ?

okay .part ni semua ada reason maisng2 ..
yang positive ada ..yang negative pon ada ..
okay .tu masing-masing simpan :)

tapi ..persoalan nya sekarang ..
ape guna kaum-kaum hawa ni pakai tudung ..kalau


  • seorang hawa itu tidak pernah mahu menjaga batasan pergaulannya . 

maksud mira di sini .. bersentuhan tanpa mengira pahala atau pun dosa  :) ni take note ..pada pengalaman mira ,selalu nampak benda ni berlaku ..



  • pakai baju punn takbetul .maksud mira ..pakai seluar jeans atau seluar ketat .. sampai nampak bendu badan/kaki dia .





  • pakai tudung tapi ..tidak sempurna ..okay maksud mira ada nampak jambul bahagian depan ..contoh ?





  • pakai tudung sanggul tinggi //popular//




  • tudung pin ketat di leher

ni masing-masing faham kan ?

  • perangai macam hantu

okay ni banyak jenis ..termasuk lah kurang ajar dengan kedua-dua orang tua kita/ sombong/ berlagak@riak ..mintak sangat dijauhi semua tu :)


  • mewarna-warni kan kuku

first at all, mira nak tanye korang ?cantik ke kuku bewarna warni ni ?
bagi mira ..lagi natural ,lagi cantik .


okay ..sebelum tu ..renung -renungkan jugak entry ni .bukan renung je,baca sekali taw !hehe



ingat semua ..
selangkah si anak keluar dari rumah tanpa menutup aurat atau pun tidak sempurna, maka ..selangkah juga lah ayahnya hampir ke neraka .

korang tak sayang ibu bapa korang ke ?
kita sama-sama belajar ..sama-sama berubah lebih ke arah kebaikan :)


assalamualaikum

22 different thinking:

Gadis mutiara_Solehah said...

dh baca,tq ingatkan saya dear^^

cik ika said...

tq igtkan ika..:)

missmashimaaru said...

@Gadis mutiara_Solehah
takpe .. kita Islam ..kalau salah ,kita tegur ..sama2 mengingatkan antara satu sama lain :)

missmashimaaru said...

@cik ika

okat ika :)
kalau taktegur ..tak mengingatkan ..kita akn hanyut :)

Nur Atikah said...

nice entry. thanks for sharing :)

AMEI said...

http://cicimei2.blogspot.com/

.: mama lynn :. said...

thanks utk perkongsian.. mama lynn usaha utk jd yg lebih baik

Syamimi Nazifa said...

thanks share ira :-)

Honey Kumicky said...

tq coz mngingatkan...nice entry dear...

fathiyyahISMAIL said...

terima kasih!

fiQ'Ra said...

seribu cuma 1 yang sempurna "islam: nya.. bayangkan berapa juta perempuan dekat dunia ni, yg hanya sebilangan saja yg sempurna "islam" nya..

niki said...

cam mana awk buat kotak tu ek??

missmashimaaru said...

@fiQ'Ra

betul tu :)

puteri.dyne94 said...

btol 2..ape gne pakai tdg kalo kai bju kett..
huu..sys..nice entry..n nice sharing..
=)

missmashimaaru said...

@puteri.dyne94

thanks ,tiba2 kuar idea nak buad entry mcm ni :)

missmashimaaru said...

@niki

kotak blockquote ke ?

missmashimaaru said...

@fathiyyahISMAIL

okay thiyya :D

missmashimaaru said...

@Honey Kumicky

THANKS :)

missmashimaaru said...

@Syamimi Nazifa

okay je .kita sama2 berubah ke rah kebaikan kan ?

missmashimaaru said...

@.: mama lynn :.
kita sama2 usaha okay mama lynn?

Siti Nur Aisyah said...

semoga wanita islam tak macam nie.

missmashimaaru said...

@Siti Nur Aisyah

insyaAllah .hap sangat :)

Post a Comment

Awak nak comment kan? Comment elok-elok tau. Tak mau marah-marah saya. InsyaAllah saya akan reply comment awak semua :')

 
Terima Kasih Allah | Template Edited by Mira Mashimaaru